domingo, 15 de abril de 2007

Vaig beure'm la teva sang


I no és precisament Lax'n'busto l'aficionat a la sangria (humana). En aquest cas, el borratxo àvid de vi arterial ha estat TVE1 i concretament el programa "Por la mañana" dirigit per el sempre omnipresent als matins de l'ens públic, Manuel Jiménez i Inés Ballester.

El cas és que fa uns 10 dies, ambdós presentadors oferien a la seva sanguinolenta secció de successos un nou episodi (!!) sobre el crim d'Elx. Fem aquí un incís: a l'abril del 2005, José María M.M, de 40 anys, assassinà la seva esposa Asunción, de 34 anys, i els dos fills de la parella, de 6 i dos anys. El cas, sí, és un nou exponent de violència de gènere al nostre país però amb l'agreujant d'una sèrie de circumstàncies que van convertir el parricidi en primera portada aquells dies d'abril. Per anomenar-ne unes quantes: José María havia matat la seva dona i els seus fills quan tots tres dormien a la habitació matrimonial. Ho havia fet amb un martell esclafant-los el cap. Havia pres drogues i alcohol. Va cometre l'assassinat per tal de robar un grapat de diners a la seva esposa. Després de la carnisseria, José María es va dutxar i va apurar els estalvis conjugals a un prostíbul.

El jutge va ordenar, pocs dies després de la detenció de José María, que es fes una vídeo-reconstrucció dels fets com a suport a l'aclariment dels fets. El parricida d'Elx (com se l'ha batiat) acompanyat del jutge, metges forenses, criminòlegs i policia fou conduït al domicili familiar on, amb una fredor esgarrifosa, va reconstruir la matança mentre l'objectiu de la càmera captava l'escena. Fins aquí, cap problema. Tornem al principi doncs.

Fa uns 10 dies, us deia abans, assisteixo horroritzada a l'emissió del vídeo en qüestió a la crònica de successos de les dues estrelles mañaneras, el Manuel i l'Inés. Les imatges, pels qui no les hagi vistes, són sobradament molestes i feridores. Mostren el llit tot cobert de sang on moriren la mare i el fill major. El bressol del menut de dos anys també farcit de sang i les parets, joguines, quadres, roba, completament esquitxats de sang. Insisteixo, tot anegat del magma vermell. Paralitzant.

Bé doncs, sí, a les 11:30 del matí i en període de vacances escolars, TVE1 mostrava el contingut d'aquest vídeo que us he descrit. Sense empegueïments. Sense pudor. Sense vergonya. L'ens públic es beu la sang i hi fa un brou profitós, suposem, a efectes d'audiència, però exageradament indigest i malsà per a la sensibilitat humana.

A més, em pregunto jo, quin plus informatiu obtenem els espectadors de xipollejar dins el bassiot de la sang?








1 comentario:

jordi dijo...

És una llàstima que no em digui Josep, sinó encertaries algun cop... TVE ja no és el que era. Ara els seus presentadors, els mítics, ballen dilluns a la nit amb tota la descordinació que els és possbile.
No és d'extranyar que beguin vi arterial. Crec que estan descol·locats, ebris d'aquesta nova llum (tu lax'n busto i jo sau, què passa?). Què els fagin un control d'alcoholèmia, o d'ètica periodística. Nu sé...