jueves, 14 de junio de 2007

No cal cridar tant per ser el més sentit

L’atordiment electoral ha tocat les taules de redacció ¡gong!... anem, en aquestes alçades, empatxats de dades, d’esgotament, d’ensopiment. Eleccions, eleccions, eleccions, eleccions, com una veu inespantable, sona el repicar electoral a ras de clatell, a cau d’orella.

Estem a una setmana d’eleccions, ¡no, mentida! Estem a menys, a només quatre dies. Ho han intentat tots els idearis de l’especial “27-M” del diari El País: picar a la porta del record Atocha, retratar les costes del ciment, posar-li foto als cubicles redaccionals del Juan José Millás... i fer soroll, no estrepitós, però soroll al cap i a la fi.

Aquesta setmana publiquen un titular que em crida l’atenció: “Matas ajudica a medios afines 44 licencias de televisión” i després, apareixen citades les 44 concessions en el cos de la notícia. Es veritat que la majoria de les concessions estan atorgades a grups afins al senyor Mates, i tots ja sabem més o menys, com operen alguns polítics populars de la generació de Mates: fixem-nos sinó en el cas valencià i les supressió de les emissions de TV3.

Amb tot, el titular juga a la mangarrufa, a la trampeta. No totes les llicències que va concedir Mates 5 dies abans de les eleccions són afins als seus interessos, tot i que també s’hi val dir que només un terç per cent d’aquestes concessions són contràries a la ideologia pepera. Dins aquest grup i trobem les del Grupo Zeta o les del Grup Serra entre d’altres.

Per acabar de contrastar l’obscuritat de la peça, me’n vaig als altres diaris per veure’n el contrast, “si és que n’hi haurà”, penso: i n’hi ha. Afirmatiu. La Vanguardia: “Zapatero da frecuencias de radio y TDT en Baleares” i, l’Última Hora de Balears “34 licencias de radio y 10 canales TDT en Baleares”

Una vegada més, aquests senyors del País, desperten sospites més que intenció de vot. Estem despertant, amb aquesta manera d’informar, l’instint equivocat del lector. No el de la intenció de vot, sinó el de la intenció de calumniar.

No hay comentarios: